Kiekerönmaa on vuodesta 2013 toiminut sauna-, ravintola- ja elämyspalveluita tarjoava yritys, joka sijaitsee Rukan välittömässä läheisyydessä Kuusamossa, Kitkajärven rannalla. Toimintamme kulmakiviä ovat aina olleet laatuun ja asiakasviihtyvyyteen panostaminen sekä yllätyksellinen uudistuminen.

Kiekerönmaan elämyskylpylä on alunperin toiminut porotilana. Nykyään tilan alueella sijaitsee poroaitausten lisäksi myös kaksi saunarakennusta, erämaaravintola, kaksi laavua, yöpymiseen soveltuva kota sekä muita viihtyisyyttä lisääviä yksityiskohtia. Kiekerönmaan elämystarjonta on monipuolinen. Täällä pääsee poronhoitoon tutustumisen lisäksi kokemaan elämyksiä muun muassa huskyajeluiden, kalastuksen ja metsästyksen merkeissä.

Kiekerönmaa on puitteiltaan ainutlaatuinen elämyskeidas. Siksi se soveltuu erinomaisesti niin yritystilaisuuksien-, ystäväillanviettojen- kuin perhejuhlienkin pitopaikaksi.

Yhteistyötä huippu­ammattilaisten kanssa

Huippukokki Stefan Richterin mukaan nimetty pihviravintola tarjoilee annoksia, joiden näyttävyys ja maistuvuus mitataan suuren maailman asteikolla. Näitä annoksia tarjoilemme myös Kiekerönmaan erämaaravintolassa!

Kuusamo Wild Nature logo

Tarjoamme laadukasta majoitusta täysin varustetuissa perinteisissä suomalaisissa hirsimökeissä. Kuusamon lentoasema, sijaitsee noin 15 kilometrin päässä mökeistä.

Ohjelmapalveluyritys Outdoor Passion Finland vastaa useiden Kiekerönmaan ulkoilma-aktiviteettien järjestelyistä. Kiinnostaisiko seikkailu yöttömässä yössä, ruskan räiskyessä, revontulien loisteessa tai uuden kasvukauden ihmemaassa?

Lähellä, mutta kuitenkin tarpeeksi kaukana

Kiekerönmaa sijaitsee erämaan kainalossa Kitkajärven rannalla. Vaikka paikka onkin piilossa suuren maailman melskeeltä, on tänne silti helppo saapua.

Etäisyydet:

Rukalle 12 km
Kuusamoon 37 km
Kuusamon lentokentälle 37 km

Autolla pääset perille ajamalla valtatie E63:a pitkin Kuusamosta Kemijärven suuntaan.

Kiekerönmaan tarina ulottuu keskiajalle

Kuusamon alue kuului keskiajalla Kemin Lappiin, joka puolestaan oli yksi Ruotsin kuudesta lapinmaasta, eli historiallisesta kauppa- ja verotusalueesta Lapissa. Alueella asui tästä syystä aikoinaan myös paljon saamelaisia, joista osa myös Kiekerönmaan alueella, Takkusalmessa.

Saamelaiset harjoittivat tyypillisesti elannokseen metsästystä, kalastusta ja porokarjan hoitoa. Kuusamon saamelaiset sen sijaan elättivät itsensä pääasiassa kalastuksella ja villipeurojen pyynnillä. Peurat pyydettiin ajamalla ne peurahautaan ja päästämällä ne hengiltä siellä. Yksi peurahaudoista sijaitsee vielä tänäkin päivänä aivan Kiekerönmaan ytimessä.

1600-luvun lopussa Kuusamoon alkoi saapua väkeä muualta Suomesta, mikä johti vähitellen saamelaiskulttuurin häviämiseen. Tämä tarkoitti myös sitä, että peuranmetsästys sai väistyä poronhoidon ja maatalouden harjoittamisen tieltä. Kiekerönmaassa porotaloutta on harjoitettu arvostettujen poromiessukujen toimesta jo viiden sukupolven ajan ja tarina jatkuu edelleen.

Saamelaisajoista Kiekerönmaassa muistuttavat tänä päivänä takan seinälle kunniapaikalle ripustetut majesteettiset peuransarvet. Myös aivan Kiekerönmaan vieressä sijaitseva Takkuniemi huokailee saamelaishistoriaa. Siellä nimittäin sijaitsi aikoinaan hautausmaa, jota alueen saamelaiset käyttivät viimeisenä leposijanaan…

Kiinnostaisiko unohtumaton elämys?

Ota yhteyttä!