Löylyt Rukalandin Kiekerönmaan elämyskeitaassa ovat kokemus, jollaista et muualta löydä. Kaunis erämaamaisema sekä horisontissa keimaileva Rukatunturi luovat saunaelämykselle maisemallisen kehyksen, jota et sen kerran nähtyäsi voi unohtaa. Kiukaan lämmöstä nautit täällä joko luksussaunassa tai kesä-aikaan rantasaunan hämärässä. Virkistävää viilennystä tarjoavat sauna-osaston poreallas tai palju. Rukalandissa on myös mahdollisuus pulahtaa Kitkajärven puhtaaseen veteen kesäisin uimarannasta ja talvikautena avantoon upean sijaintimme johdosta.

Rukan paras sauna

Luksussauna

Luksussaunan lämmönlähde on nähtävyys itsessään, sillä tämä Tulikiven vuolukivestä rakennettu massiivinen kertalämmitteinen savusaunakiuas on koristeltu kauttaaltaan taideteoksilla. Käsityötaito näkyy myös saunan pintamateriaaleissa, minkä lisäksi tunnelmaa saunatilaan tuovat ainutlaatuinen valaistus ja äänentoisto, joilla saunaelämys voidaan virittää kullekin vierailijaryhmälle sopivaksi. Saunan lämpöön mahtuu tunnelmoimaan kerrallaan 20 saunojaa. Tilavuokra alkaen 750€ / 2,5h.

Rukan paras takkatupa ja sauna

Takkatupa

Luksussaunan takkatupa kattaa tunnelmallisten oleskelutilojen lisäksi myös tuvan yhteydessä sijaitsevat korkeatasoisesti varustellut ja tilavat peseytymis- ja pukeutumistilat. Kauttaaltaan lasitetun takkatuvan suurista ikkunapinnoista aukeaa esteetön näköala kirkasvetisen Kitkan rantaan, Konttaisen vaaralle sekä tuvan toisella puolella sijaitseville poroaitauksille. Luksusta takkatuvan puolelle tuovat laadukkaat pintamateriaalit, valaistus ja äänentoisto, joiden tasosta ei tässäkään tilassa ole tingitty piiruakaan.

Poreallas Rukalla

 

Ulkoaltaat

Luksussaunan iso terassialue tarjoaa taivaalliset puitteet jäähdyttelyyn löylyn heiton lomassa. Terassin ylelliseen porealtaaseen mahtuu tunnelmoimaan kuusi henkilöä kerrallaan ja lämmitettävään, valaistuun paljuun saman verran. Terassin lepotuoleissa voi makustella tulevaa illallista läheisestä savustuskodasta leijailevan palvatun poronpaistin tuoksussa. Kesällä tilavalla terassilla voi nauttia ravintolamme tarjontaa upeassa rantamaisemassa.

Rukan paras savusauna

 

Tulossa: KotaShop

 

Majoitusta Rukan läheisyydessä

Majoituskota

Kiekerönmaahan voi mainiosti jäädä majoittumaan myös yön yli. Ja mikäs sen mukavampaa, kuin saunan rentona ja erämaaravintolan herkuista kylläisenä vetäytyä kotaan kokemaan miltä unet erämaassa maistuvat. 85 m2:n suuruisesta Kiekerönmaan majoituskodasta löytyy yksi parivuode sekä laveri, jossa porontaljoilla ja makuupusseissa mahtuu nukkumaan kuusi henkilöä takkatulen äärellä.

Rukan parasta savuporoa

Savustuskota

Koska porotilalla ollaan, kuuluu elämyspäivään luonnollisesti myös herkuttelu poronlihalla ja muilla pohjoisen luonnon antimilla. Poron lisäksi Kiekerönmaan savustuskodassa palvataan suussa sulavia makupaloja myös muista metsän riistaeläimistä sekä kalaisan Kitkan tuoreista ja puhtaista saaliista. Savustuskodasta leijaileva savun tuoksu ja riistaherkkujen puhtaat maut ovat pohjoista gourmetia parhaimmillaan.

Ulkolaavu Rukalla

Muut tilat

Kiekerönmaan alueelta löytyy myös muita viihtyisyyttä ja elämyksellisyyttä lisääviä tiloja, kuten ulkoilmatunnelmointiin soveltuva laavu, jossa elävää tulta pääsee ihailemaan tähtitaivaan alla. Lisämukavuutta elämyskylpylässä oleskeluun tuovat osaltaan myös laadukkaasti varustellut sisäsaniteettitilat.

 

 

Kiinnostaisiko unohtumaton elämys?

Ota yhteyttä!