Kiekerönmaa muuttuu vuodenaikojen mukaan. Talvella saunomisen ohessa elämyksiä tarjoavat porot, huskyt ja erilaiset vauhtiaktiviteetit. Keväällä pilkitään aurinkoisella Kitkan kannella. Kesän suosituin aktiviteetti ovat kalastusretket ja syksyllä puolestaan mielitään metsälle. Kiekerönmaan elämysvalikoima on laaja ja elämyspäivän ohjelma suunnitellaan aina vieraamme toiveita kuunnellen.

Porotilavierailu Rukalla

Porotila

Talvi/kevätaktiviteetti

Kiekerönmaa on alunperin ollut porotila ja porotaloutta on harjoitettu täällä jo viiden sukupolven ajan. Siksi poroilla onkin Kiekerönmaassa aivan erityinen asema ja tilalla eletään edelleen poron vuodenkierron mukaan. Jos saavut Kiekerönmaahan porovuoden alussa, toukokuussa, saatat päästä todistamaan poron vasan syntymää. Syksyllä täällä puolestaan voi kuulla porohirvaiden sarvien uhoisaa kalistelua ja talvella nähdä kun porot haetaan matkoiltaan kotiin. Nyt jos koskaan sinulla on elämäsi tilaisuus kokeilla vaikkapa poronruokintaa tai poroajelua!

Huskysafarit Kuusamossa

Huskyajelu

Talvi/kevätaktiviteetti

Kiekerönmaan talven ja kevään elämystarjonnasta vastaavat tilauksesta myös pohjoisen arktiset sankarit, huskykoirat. Rekikoirina tunnetut huskyt pitävät huolen siitä, että elämyspäivästä ei vauhdikkaita käänteitä ja nopeasti vaihtuvia maisemia puutu. Huskysafarien reittivalikoimasta löytyy sopivan mittainen siivu jokaiselle ja ohjelman pituus suunnitellaan aina vierailijoiden toivomusten mukaan. Huskyjen elämään voi päästä tutustumaan myös huskytilalle, jossa koirien päivärutiinit ja tavat tulevat hauskalla tavalla tutuiksi.

Talvikalastus Rukalla

Talvikalastus

Talviaktiviteetti

Jokainen koskaan pilkkivapaa kädessään pidellyt tietää, että paras tapa viettää aurinkoinen talvipäivä on suunnata järven jäälle kaloja narraamaan. Heti Kiekerönmaan rannasta aukeaa lumipeitteinen Kitkan kansi, jonka alla runsas kalasaalis odottaa ottajaansa. Pilkin lisäksi voit päästä talviaikaan narraamaan täällä kaloja myös maderysällä, verkolla ja nuotalla. Mietipä elämyspäivää, jonka ohjelmassa ovat keskipäivän kalastusretki, pitkän kaavan saunailta ja illallinen erämaaravintolassa. Tämän parempaa ei ole!

Moottorikelkkasafari Rukalla

Moottorikelkkasafari

Talviaktiviteetti

Kuusamossa risteilee kilometreittäin eri tasoisia moottorikelkkareittejä, joista löytyy aivan varmasti sopivan haastava vaihtoehto jokaisen vauhdinystävän kokemustasolle. Lähde testaamaan taitojasi mutkitteleville metsäreiteille, kokeilemaan kaasujalkasi painavuutta järven jäälle tai kokemaan erämaan eksotiikkaa vaikkapa Sallan upeisiin maisemiin. Safaripäivän jälkeen pääset jakamaan kokemuksiasi luksussaunan lämpöön ja kilistelemään niille erämaaravintolan herkkupöytien ääressä.

Lumikenkäretki Rukalla

Lumikenkäily

Talviaktiviteetti

Talvisen metsän kauneus aukeaa rauhaa rakastavalle luonnonystävälle parhaiten lumikenkäretken aikana. Lähde taivaltamaan kantaville hangille ja tarkkailemaan erämaametsän elämää äänettömästi askeltaen. Rauhallisesti matkaa taittaessasi tunnet pohjoisen metsän syvimmän olemuksen, kuulet sen äänet, haistat sen tuoksut ja näet kaikki sen kauniit yksityiskohdat. Lumikenkäretkellä tärkeintä ei ole määränpää, vaan matkanteko.

Revontulet Rukalla

Revontulibongaus

Talviaktiviteetti

Kiekerönmaa sijaitsee kaukana maailman melskeestä ja kaupunkien keinovalomeristä. Kun aurinko laskee mailleen, täällä käynnistyy sen sijaan pohjoisen luonnon oma valokarnevaali. Tuhannet tähdet täplittävät silloin samettisen tummaa taivasta ja usein talvisella taivaankannella voi nähdä myös upeiden revontulien taianomaisen tanssin. Kaukoputkella pääset ihailemaan näytelmää aitiopaikalta.

Kesäkalastus Rukalla

Kalastus

Kesä- ja syksyaktiviteetti

Kalaisuudestaan tunnettu Kitkajärvi on kalamiehen kesäinen ja syksyinen elämysareena numero yksi. Täällä voit kokeilla käykö koukkuusi Kitkan viisas vai villi taimen. Saattaapa saaliiksesi jäädä myös siikaa, harjusta, haukea tai ahventakin. Kalastuskausi Kitkalla kestää koko kesän ja saaliit paranevat pitkin matkaa syksyä kohti mentäessä. Kalaonnea pääset kokeilemaan joko verkolla, nuotalla, uistelemalla tai katiskoilla. Päivän saaliin pääset nauttimaan rantakalaillassa.

Metsästys Kuusamossa

Metsästys

Syksyaktiviteetti

Kesän jälkeen alkaa luonnonkierrossa sadonkorjuu. Syksy ja alkutalvi ovatkin sitä aikaa kun Kuusamo ja Kiekerönmaa kutsuvat kokemaan elämyksiä erityisesti metsästyksen parissa. Metsältä haetaan tähän aikaan vuodesta teertä, metsoa ja pyytä. Hienoja saaliita juhlitaan pyyntipäivän päätteeksi Kiekerönmaan saunojen lämmössä sekä erämaaravintolan notkuvien pöytien ääressä asiaankuuluvin menoin.

Poromiehen kaste Rukalla

Mitä Sinä haluaisit kokea?

Ympärivuotinen aktiviteetti

Kiekerönmaassa melkeinpä kaikki on mahdollista. Voit esimerkiksi osallistua kokkikouluun, skoolata porobaarissa, mitellä pilkkikisassa, testata tiimityöskentelytaitoja korikiipeilyssä, veneillä Kitkajärvellä tai opetella tasapainotaitoja SUP-laudalla. Jos oikein rohkea olet, voit antaa myös ohjelman suunnittelun täysin meidän vastuullemme ja kokea sen paikan päällä yllätyksenä.

Kaikki elämyksemme ovat saatavilla myös täyden palvelun paketteina, joihin sisältyvät esimerkiksi kaikki tarvittavat kuljetukset, majoitukset ja ruokailut.

 

Kiinnostaisiko unohtumaton elämys?

Ota yhteyttä!